среда, 12 февраля 2014 г.

Нові можливості з Google Планета Земля

   Пропонуємо скористатися сервісом Google Планета Земля - проектом компанії Google, в рамках якого в мережі Інтернет були розміщені супутникові (або в деяких точках аерофото-) зображення всієї земної поверхні. 
  Для візуалізації зображення використовується тривимірна модель всієї земної кулі. Практично вся поверхня суші покрита зображеннями, отриманими від компанії DigitalGlobe. Також є величезна кількість додаткових даних, які можна підключити за бажанням користувача. Наприклад, назви населених пунктів, водойм, аеропортів, дороги, ж / д, та ін інформація. Користувачі можуть створювати свої власні мітки і накладати свої зображення поверх супутникових (це можуть бути карти, або більш детальні знімки, отримані з інших джерел). Цими мітками можна обмінюватися з іншими користувачами програми. (Джерело: Вікіпедія)
 Можливості Google Планета Земля:
  • Місяць. Вивчайте 3D-моделі місячних модулів, панорамні знімки космонавтів, матеріали експедицій "Аполлон" та багато іншого.
  •  3D-будівлі. Увімкніть шар 3D-будівель і знайомтеся з тривимірною архітектурою різних країн світу.
  • Марс. Подорожуйте по Марсу, переглядайте знімки NASA, тривимірні моделі марсоходів і панорамні фотографії.
  • Небо. Розглядайте поблизу далекі галактики, вивчайте сузір'я і знайомтеся з дослідженнями експертів в області астрономії.  
  • Океан. Поринайте на дно океанів, шукайте останки затонулих кораблів, дізнавайтеся про останні наукових дослідженнях і вибирайте місця для серфінгу.
  • Історичні знімки. Подивіться, як виглядали вулиці, по яких ваші батьки гуляли в молодості.
Навчитися використовувати різні можливості сервісу Google Планета Земля  можна ТУТ  

Комментариев нет:

Отправить комментарий